تمبر هندی
تمبرهندی بانام علمی Tamarindus indica و نام
انگلیسی آن Tamarind میباشد.تمبر هندی که از Tamaria Hindi مشتق شده و به معنای
میوه هندی می باشد .نام تمر هندی (tamarind) برگرفته از نام تمر (tamar) به معنای
خرمای خشک است. تمبر هندی درختی است بلند که منشا آن از هند و آفریقای شمالی بوده
است ولی امروزه در بیشتر مناطق گرمسیر دنیا پرورش می یابد . این درخت از خانواده
نخودها و شبیه باقلا به شکل غلاف و نیام بوده و با کمی خمیدگی همراه است. برگهای آن
متناوب و مرکب شامل 10 تا 20 جفت برگچه فشرده و نزدیک بهم است .
گلهای آن به رنگ زرد مایل به قرمز و به شکل خوشه در انتهای ساقه ظاهر می شود . میوه آن شبیه باقلا به شکل غلاف و نیام و با کمی خمیدگی است . این غلاف به طول 10 سانتیمتر می باشد که در آن بین 3 تا 10 دانه قرار دارد . میوه نرسیده این گیاه به رنگ سبز است و وقتی کاملا رسید به رنگ قهوهای یا قهوهای متمایل به قرمز خواهد شد.
خشک کردن تمبر هندی طرق مختلفی درد و در هر منطقه فرق می کند . مثلا در جزایر آنتیل قسمت گوشتدار آنرا در ظرف بزرگی که دارای شربت غلیظی در حال جوش است وارد می کنند تا شربت در منافذ میوه نفوذ کرده و آنرا حل کند .
آب و هوای مناسب کشت تمبرهندی اقلیم گرم و مرطوب است و در مناطقی که دارای این آب و هوا باشند، تمبرهندی را میتوان، به راحتی پرورش داد. در ایران، این درخت در استان های هرمزگان و سیستان و بلوچستان نیز پرورش می یابد.